politieALBLASSERDAM – Het afgelopen weekeinde was er op de Dam in Alblasserdam overlast van groepjes jongeren. Vrijdagavond kreeg de politie even na 21.30 uur een melding over een groepje dat klanten in het uitgaangsgebied lastig zou vallen. Ook zouden er lege flessen op de grond kapot gegooid worden. Toen de politie ter plaatse ging, vertrok de groep en reed een betrokken voertuig weg. Het voertuig kreeg een stopteken en agenten gingen in gesprek met de inzittenden.

Die inzittenden ontkenden elke betrokkenheid en mochten uiteindelijk hun weg vervolgen. Wel werd het advies gegeven om niet meer voor de ingang van horecagelegenheden te gaan staan.

Tegelijkertijd zag een agent in de Polderstraat, ter hoogte van het oorlogsmonument een ander groepje van vier staan. De agent zag dat er vuurwerk werd afgestoken. Het groepje werd staande gehouden ter hoogte van The Abbey op de Dam.

“Eén van de jongens kon bijna niet meer op zijn benen staan, doordat hij behoorlijk gedronken had. Hij had ook sterk vergrote pupillen. De jongen werd in de politiebus gezet om hem thuis, bij zijn moeder af te leveren,” vertelt een politiewoordvoerster.

De woordvoerster vervolgt: “Vervolgens liep één van de andere jongens weg, waarop we hem nogmaals staande hielden. Hierop nam de dronken jongen weer de benen richting de Dam waar een andere agent achteraan ging. De jongen is meegenomen en thuisgebracht. We hebben aangegeven dat we het bij een waarschuwing zouden houden, maar dat hij de volgende keer in zo’n toestand een boete krijgt voor openbare dronkenschap.”

Ook later op de avond en op zaterdag waren er diverse overlastmeldingen. Wijkagent Jan-Peter de Vreede twitterde over de meldingen: “Zojuist dag/nacht rapport Alblasserdam gelezen en geconstateerd dat #Bacchus (Bacchus is in de Romeinse godsdienst de god van de wijn, alsmede god van de roes en van dronkenschap, red.) voldoende aandacht heeft gekregen. #drank #alcohol #jeugd”.

politie