img_6403-mediumALBLASSERDAM – Wijnand Bos (95) en Anke Bos-Buizer (85) uit Alblasserdam zijn dinsdag 8 november 2016 vijfenzestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging deze week bij het echtpaar op bezoek in De Alblashof om het tweetal persoonlijk te feliciteren met het briljanten huwelijk.

Partnerruil
Wijnand en Anke leerden elkaar, toen ze nog in Heinenoord woonden, op een bijzondere manier kennen. “Ik had verkering met de vriend van Wijnand en Wijnand had verkering met mijn vriendin. Uiteindelijk is het tot een partnerruil gekomen en we zijn sinds die tijd samen,” lacht mevrouw Bos.

Kinderen
Na vijf jaar verkering gaven de twee elkaar het jawoord. Het echtpaar kreeg daarna vier kinderen en heeft inmiddels zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. In 1970 verhuisde het gezin Bos vanuit Heinenoord naar een woning in de Magnoliastraat in Alblasserdam. Mevrouw woont daar nog steeds zelfstandig. Meneer heeft Alzheimer en wordt sinds januari 2015 verzorgd in De Alblashof.

Zó bijzonder
Ondanks dat mevrouw Bos het soms moeilijk heeft met die situatie, zijn er ook nu nog gelukkige momenten. “Ik ga vaak bij hem langs en dan knuffelen we nog. Het is zo’n lieverd. We kunnen nog steeds samen lachen èn samen huilen. Laatst waren we de uitnodigingskaart aan het maken voor ons jubileum. Ik vroeg aan hem: wat zullen we erboven zetten? ‘Groot is uw trouw, o Heer’? Daarna begon hij twee coupletten van dit lied te zingen. Dat was zó bijzonder!,” vertelt mevrouw Bos geëmotioneerd.

Werk
Meneer Bos heeft in zijn werkzame leven onder meer gewerkt als tuinder. In Alblasserdam hield hij, samen met zijn vrouw, gebouw De Haven aan de Ieplaan bij. Later ging meneer aan de slag als bode bij de rechtbank in Dordrecht. Dit heeft hij tot aan zijn pensioen gedaan. Mevrouw heeft jarenlang in de bloemenzaak van Van der Elst gewerkt.

Feest
Het briljanten huwelijk wordt dinsdag, samen met vrienden en familie gevierd in de Alblashof.

Vijf jaar geleden werd het 60-jarig jubileum gevierd met een rit met de paardenkoets vanuit Alblasserdam naar Oud-Alblas.

Willem Bos, de zoon van het jubilerende echtpaar, kwam onlangs in het nieuws, nadat hij een gedicht had geschreven voor de medewerkers van De Alblashof.

img_6403-medium img_6413-medium