Nieuwe afbeelding (3) (Medium)ALBLASSERDAM – Langs het Buitenpad ter hoogte van het Liesgras in Alblasserdam is zondagavond 7 augustus 2016 een paard te water geraakt. Het dier werd ontdekt door een meisje dat vanuit de verte een paardenhoofd boven de grond uit zag steken. Dichterbij bleek de grazer te water te zijn geraakt. Even na 22.00 uur kwam de brandweer ter plaatse om ‘Nora’ uit de sloot te trekken. Met behulp van brandweerslangen kon het paard, dat ongedeerd is gebleven, op de kant worden gesleept.

Het is de tiende keer in de afgelopen twee maanden dat hulpverleners (brandweer / politie) uitrukken voor een te water geraakt dier in Alblasserdam. Eerder raakten al een geit, een stier, zes paarden en twee schapen te water. Acht van de tien dieren raakten in de afgelopen tweeënhalve week te water.

Eén paard overleed na de redding. Het dier had een nacht lang in de sloot gelegen en was daardoor onderkoeld en in shock geraakt.

Nieuwe afbeelding (3) (Medium)

IMG-20160808-WA0000 (Medium) IMG-20160808-WA0010 (Medium)