Rianne van den BergALBLASSERDAM –  Gemeentesecretaris Rianne van den Berg van de gemeente Alblasserdam vertrekt per 1 september naar GGD IJsselland, de gezamenlijke gezondheidsdienst voor elf gemeenten. Ze gaat daar de functie vervullen van directeur Publieke Gezondheid. In die hoedanigheid is zij  verantwoordelijk voor zowel de GGD IJsselland als voor de Geneeskundige Hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR) in IJsselland, onderdeel van de Veiligheidsregio IJsselland.

Rianne van den Berg was zeven jaar, binnen twee collegeperioden, werkzaam voor de gemeente Alblasserdam. Daarnaast vervulde ze meerdere rollen in de regio Drechtsteden. Sinds 2014 was ze coördinerend gemeentesecretaris van de Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid. Rianne van den Berg: “De Alblasserdamse organisatie heeft zich de afgelopen periode doorontwikkeld tot een netwerkorganisatie midden in de samenleving. Ik heb altijd met erg veel plezier gewerkt in deze betrokken gemeente, net als in de regio.”

Burgemeester Paans betreurt het vertrek van de gemeentesecretaris en tegelijkertijd vindt hij het een mooie en volgende stap in de verdere loopbaan van Rianne. Jaap Paans: “Alblasserdam ziet de  gemeentesecretaris met trots en weemoed gaan. Trots op de resultaten en op de ontwikkeling die de organisatie onder leiding van Rianne als Algemeen Directeur heeft doorgemaakt. Weemoedig omdat de colleges, raden en medewerkers altijd zeer prettig hebben samengewerkt met Rianne. Een warme, verbindende en betrokken persoonlijkheid. We wensen haar natuurlijk veel succes met haar nieuwe baan in het oosten van het land.”

Rianne van den Berg