blokweer-alblasserdam-nieuw-zwembad-Desktop-ResolutieALBLASSERDAM –  Vanwege een storing in de technische installatie is afgelopen weekeinde zo’n 725 kubieke meter water uit zwembad Blokweer in het riool gestroomd. Een van de afsluiters, die ervoor zorgt dat het water in het bad blijft, is door het uitvallen van een compressor in de nacht van zaterdag op zondag blijven hangen waardoor het water vanuit het gesloten systeem het riool in is gepompt.

Omdat er daardoor maandagochtend te weinig water in het bad stond, is besloten het te sluiten. “Veiligheid staat voor ons voorop”, zegt beheerder Ad van ‘t Hof van de Beheer Stichting Sport Alblasserdam (BSSA). “Met de conditie van het water is niets mis, maar het stond 70  centimeter onder de rand. Dat is te laag om veilig te kunnen zwemmen.” Alle gebruikers, inclusief de scholen die op maandag van het bad gebruik maken voor het schoolzwemmen, zijn maandagochtend direct door de BSSA die het zwembad beheert, geïnformeerd.

Inmiddels is het installatiebedrijf aan het onderzoeken wat de oorzaak is van de storing en ook waarom het systeem geen foutmelding heeft gegeven waardoor mogelijk eerder ingegrepen had kunnen worden.  Het waterpeil in het bad wordt maandag weer op niveau gebracht, de verwachting is dat het dinsdag gewoon weer open kan.

Het wegstromen van het water heeft geen verband met eerdere lekkages aan de vloer van het zwembad bij de opening van het bad in 2014.

blokweer-alblasserdam-nieuw-zwembad-Desktop-Resolutie