IMG_8645 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Komend pinksterweekend vindt de jaarlijkse RoPaRun weer plaats. Renners lopen bij deze run van Hamburg of Parijs naar Rotterdam. De lopers die in Hamburg starten, komen maandag 16 mei 2016 door Alblasserdam. Ondernemer Maat uit het Damdorp heeft haar terrein opengesteld als verzorgingsplek voor de ruim 75 teams die maandag, via de Edisonweg, de laatste kilometers afleggen naar Rotterdam.

Er zijn maandag diverse activiteiten op het Maat-terrein en er is een klein horecapunt ingericht. Iedereen is van harte welkom om de teams  bij de doorkomst aan te komen moedigen.

Zingende Roparunners onder de douche
Tijdens deze Roparun komen de  teams die vanuit Hamburg starten door het rivierengebied: het werkgebied van Team 242( De Waterlopers van Waterschap Rivierenland). “Vorig jaar heeft dit team ons benaderd of ze gebruik mochten maken van ons terrein om te wisselen en even op te frissen in onze douche gelegenheden. Dit was voor ons een kleine moeite om te organiseren,” vertelt Adri Maat.

Maat vervolgt: “Op de dag zelf zagen wij steeds meer busjes en touringcars voorbij komen die over het industrieterrein verspreid gingen parkeren, omdat dit de laatste mogelijkheid was om te stoppen en te wisselen voor de finish. Vanaf dit punt moet iedereen meelopen of fietsen en alleen kleine voertuigen zijn toegelaten richting de Coolsingel. Het ging als een lopend vuurtje dat je bij ons goede sanitaire voorzieningen hebt  en al snel hadden we veel zingende Roparunners onder de douche. Onderweg  zijn er vaak geen of slechte sanitaire voorzieningen dus dit was een kleine traktatie,” aldus Maat sr.

Edisonweg als rode loper
Samen met het Waterschap Rivierland evalueert Maat na Pinksteren het evenement. Adri Maat vertelt: “Ons doel voor de toekomst is  om dit evenement niet alleen op ons terrein te houden,  maar dat de Edisonweg  een denkbeeldige rode loper is voor alle deelnemers. Het is een groots event voor een prachtig doel en het zou teleurstellend zijn dat dit zomaar door ons dorp komt zonder dat wij hier aandacht aan besteden. Wij hopen dan ook dat  meer bedrijven die aan de Edisonweg gevestigd zijn zich volgend jaar bij ons aansluiten.”

Tussen 10.00 en 14.00 uur
De doorkomst van de Roparun teams staan gepland op maandag 16 mei tussen 10.00 en 14.00 uur. De route loopt langs de  vestiging van Maat aan de Edisonweg in Alblasserdam. Naast de ruime parkeergelegenheid kunnen de deelnemers  vrij gebruik maken van de toiletten en douches.  Voor  familie en vrienden is Maat als familiebedrijf een ideale plek om de teams voor de laatste kilometers nog een hart onder de riem te steken. Er is drinken met iets lekkers verkrijgbaar. Er wordt voor  live muziek gezorgd, gratis massage voor de verzorgers, een springkussen en limonadekoe voor de kinderen . Waterschap Rivierenland is aanwezig met een stand en de Waterlopers mascotte Droppie Water die graag met de kinderen op de foto gaat. Ondertussen kunnen op volgorde van binnenkomst de (tour)bussen van deelnemende teams  gratis gewassen worden in de  Truckwash op het terrein.

IMG_8645 [Desktop Resolutie]