IMG_1042 (Medium)ALBLASSERDAM – Joop (86) en Wil (81) Terlouw – Middelkoop uit de Eksterstraat in Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Paans ging op felicitatiebezoek bij het echtpaar en overhandigde namens de gemeente een boek over de molens van Kinderdijk.

Meneer en mevrouw Terlouw leerden elkaar zo’n 63 jaar geleden kennen. “Ik werkte bij iemand die veel huizen had en haalde elke week de huur op. Zo kwam ik ook bij Joop aan de deur in de Noordenstraat in Alblasserdam. Toen was het kat in ’t bakkie,” vertelt Wil. Haar man vult aan: “Ik had haar ook al eens gezien bij het rondjes lopen op de Dam. De meidenmarkt noemden ze dat. Dan liet je je ogen ook wel eens gaan. Ik vond het een leuk meisje met pit en karakter.”

57 jaar
De eerste drie jaar van het huwelijk woonden de twee in Vlaardingen. “Daar konden we een huis krijgen. Daarna zijn we teruggekomen naar Alblasserdam. Inmiddels wonen we al 57 jaar in dit huis in de Eksterstraat,” vertelt Wil. Het echtpaar kreeg drie dochters en één zoon. Deze zoon overleed op vijftienjarige leeftijd. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen.

Sport
Meneer was jarenlang actief als onderhoudsmonteur bij Ballast Nedam. Zowel Wil als Joop zijn sportliefhebbers. Zo reed Joop twee keer de Elfstedentocht, voetbalde hij tot zijn 49e bij VV Alblasserdam en was hij jarenlang fervent fietser. Het echtpaar kijkt nog vaak samen naar sportwedstrijden op de tv. Verder houdt mevrouw van klussen, haken, breien, kaarten maken.

Lage Vuursche
Het diamanten huwelijk wordt binnenkort met het gezin in Lage Vuursche (Utrecht) gevierd.

IMG_1040 (Medium) IMG_1042 (Medium) IMG_1049 (Medium) IMG_1057 (Medium)