IMG-20150311-WA0024ALBLASSERDAM – Een 19-jarige Rotterdammer moet een geldboete van 400 euro betalen, omdat hij een 28-jarige steigerbouwer heeft mishandeld. Dat heeft de politierechter in Rotterdam maandag 21 maart 2016 bepaald. De bouwvakkers kregen donderdag 4 juni 2015 op een bouwterrein langs de Anjerstraat in Alblasserdam ruzie. De 28-jarige steigerbouwer had een foto van zichzelf online gezet, waarop te zien was hoe de man een stunt uithaalde door aan steigerpijpen te hangen.

Letsel
De 19-jarige en zijn vader (voor wie de man werkte) vonden dit ontoelaatbaar en vreesden een flinke boete van de ARBO. Ze vertelden de 28-jarige dat hij per direct ontslagen was. Er volgde een verhitte discussie, waarbij gescholden werd. Uiteindelijk was de 19-jarige het zat en duwde met kracht het portier van een auto tegen het been van de steigerbouwer. Daarnaast stompte hij de man meerdere keren tegen het hoofd, waardoor letsel ontstond.

Heel normaal
De verdachte vertelde maandag in de rechtbank: “Hij sloeg steeds tegen mijn auto en begon te schreeuwen, omdat hij zijn baan kwijt was. Nadat hij ging schreeuwen, ging ik aanvallen, omdat ik dacht dat hij aan zou vallen. Hij was heel agressief en zei een heel erg scheldwoord tegen mijn vader. Ik zie mezelf daarom niet als schuldig. Ik vind het heel normaal dat ik dit heb gedaan. Als ik het niet had gedaan, had het anders af kunnen lopen.”

Eis
De officier van justitie stelde: “De aangever heeft u zo te horen wel uitgedaagd, maar ik vind dat u geen geweld had mogen gebruiken. Ik eis daarom een geldboete van 400 euro.” De Rotterdammer antwoordde: “Dat vind ik te veel voor vier of vijf keer op iemands hoofd slaan.”

Uitspraak
De rechter deed vervolgens direct uitspraak en veroordeelde de man tot het betalen van een geldboete van 400 euro. De man heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Doet hij dat niet, dan is de uitspraak onherroepelijk.

IMG-20150311-WA0024