IMG_0358 (Medium)ALBLASSERDAM – Alblasserdammer Jan Wijninga is een petitie gestart tegen een pad tussen het gras en het strand van het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De petitie, die hier te vinden is, is in de afgelopen dagen 121 keer getekend. Aanstaande dinsdag hoopt Wijninga de petitie, met de naam ‘Red het Lammetjeswiel’, te overhandigen aan de burgemeester en wethouders van Alblasserdam. Dit gebeurt voorafgaand aan de Bijeenkomst voor Informatie en Opinie over de plannen met het Lammetjeswiel.

De werkgroep Lammetjeswiel werkte in de afgelopen maanden aan een plan om het Lammetjeswiel een stevige opknapbeurt te geven. De plannen werden onlangs gepresenteerd in ’t Fort bij de scouting. Een onderdeel uit dat plan is de aanleg van een verhard pad tussen het gras en het strand.

Jan Wijninga, die deel uitmaakte van de werkgroep, vindt het pad ‘te onveilig’. Enerzijds omdat het ouders het zicht op hun kinderen bij het water zou ontnemen. Anderzijds zouden kinderen volgens Wijninga in botsing kunnen komen met bijvoorbeeld fietsers, skaters en scootmobielers die gebruik maken van het pad. Wijninga besloot uit de werkgroep te stappen en wil met een petitie voorkomen dat het pad wordt aangelegd. Het plan van de werkgroep moet namelijk nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

Riens Gort, voorzitter van de werkgroep Lammetjeswiel, laat in De Klaroen weten het niet eens te zijn met Jan. Het pad wordt volgens hem wél veilig.

IMG_0358 (Medium)