IMG_5790 (Medium)ALBLASSERDAM – Zo’n twintig mensen, met name leden van zwem -en poloclub Wiekslag hebben vrijdag 1 januari 2016 een nieuwjaarsduik genomen in recreatieplas het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Rond 15.00 uur werd afgeteld en gingen de deelnemers het water in. Onder hen was ook Petra Ponse, die op oudejaarsdag op Facebook een oproep deed om het water in gedragen te worden.

Twee mannen droegen Ponse het water in, waarna zij zelf even kon zwemmen. Daarmee ging de nieuwjaarswens van de Alblasserdamse, die door ziekte niet zelf het water in kon rennen, in vervulling.

Met een watertemperatuur van zo’n tien graden was de duik volgens de deelnemers ‘goed te doen’. De nieuwjaarsduik, die voor de zestiende keer werd gehouden, werd georganiseerd door zwem -en poloclub Wiekslag.

IMG_5762 (Medium) IMG_5769 (Medium) IMG_5777 (Medium) IMG_5789 (Medium) IMG_5790 (Medium) IMG_5796 (Medium) IMG_5815 (Medium) IMG_5829 (Medium)