IMG_1601 (Medium)ALBLASSERDAM – Petra Ponse uit Alblasserdam wil graag weer een keer mee het water in tijdens de nieuwjaarsduik in het Lammetjeswiel. De Alblasserdamse verplaatst zich in het dagelijks leven met name via een scootmobiel. “Ze kan wel korte stukjes lopen, maar in en uit het water rennen gaat haar niet lukken. Daarom kan zij niet meedoen. Tien jaar geleden deed ze voor het laatst mee,” vertelt dochter Heleen.

Meedoen
Heleen vervolgt: “Nu kijkt ze ieder jaar toe hoe de Wiekslag de nieuwjaarsduik doet, maar eigenlijk wil ze zelf ook graag meedoen.”

Nieuwjaarswens
Petra vraagt via Facebook om helpende handen, zodat haar nieuwjaarswens in vervulling kan gaan. Petra schrijft: “Om mijn positieve nieuwe jaar in te luiden, wil ik graag met de nieuwjaarsduik van de Wiekslag meedoen. Omdat ik niet het water in kan rennen, zou ik graag gedragen willen worden. Dus zoek ik, gezien mijn gewicht, veel lieve sterke mannen om mijn nieuwjaarswens te vervullen! Wie wil mij helpen?”

Sterke mannen kunnen zich onder dit bericht en via Facebook melden.

Nieuwjaarsduik
De nieuwjaarsduik vindt 1 januari 2016 om 15.00 uur plaats in het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De duik wordt georganiseerd door zwem -en poloclub Wiekslag en is bedoeld voor clubleden. Echter, ook niet-leden mogen op eigen risico een duik in het koude water komen nemen. Iedereen is van harte welkom om mee te doen, dan wel aan te moedigen.

IMG_1601 (Medium)