Oliebollen hornbach alblasserdamALBLASSERDAM – Voor het derde jaar op rij bakken en verkopen de zussen Miranda en Sandy Wanningen uit Rotterdam weer oliebollen, berlinerbollen, appelbeignets en andere lekkernijen vanuit hun kraam op het terrein van bouwmarkt Hornbach aan de Kelvinring in Alblasserdam. “We staan er van oktober tot eind december. De mensen weten ons inmiddels goed te vinden,” vertelt Miranda. Dit jaar wordt er nóg meer drukte verwacht, omdat de oliebollenkraam erg goed scoort in de oliebollentest van het Algemeen Dagblad.

Spandoeken
Hoewel de testresultaten pas volgende week officieel bekendgemaakt worden en de dames nog niets mogen verklappen, zijn er al wel voorbereidingen getroffen. Zo zijn er spandoeken en folders gemaakt waarop het rapportcijfer staat vermeld.

Zenuwslopend
Miranda: “Ik heb zó in spanning gezeten. Ik weet dat ze lekker en goed zijn en dat ik een goed recept heb. Ik weeg alles op de gram af. Maar, over smaak kun je altijd twisten. Ze kunnen je in zo’n test maken of breken. Het was echt zenuwslopend.” De opluchting was daarom ook enorm toen bleek dat de oliebollen behalve bij het publiek, ook bij de jury in de smaak vielen.

Drie jaar
De zussen, die de andere drie kwartalen van het jaar kermisexploitanten zijn, begonnen drie jaar geleden met de oliebollenverkoop en kregen een plaats aangeboden bij Hornbach. In de kerstvakantie worden ze bijgestaan door onder meer Sandy, de dochter van Miranda.

Altijd verse handel / betalen met pinpas
De kraam is doordeweeks geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Ook op zaterdag worden er, tijdens de openingstijden van de bouwmarkt, oliebollen verkocht. “Ook op oudejaarsdag bakken en verkopen we. We bakken de hele dag door, zodat we altijd verse handel hebben. En wat ook goed is om te weten: klanten kunnen bij ons zowel contant als met pinpas betalen,” besluit Miranda.

Oliebollen hornbach alblasserdam

IMG_5070 (Medium) IMG_5087 (Medium) IMG_5096 (Medium)