IMG_2813 (Medium)ALBLASSERDAM – De 27-jarige wielrenner uit Capelle aan den IJssel, die vorige week donderdag op de Edisonweg in Alblasserdam werd geschept door een auto, maakt het goed. Ondanks het feit dat hij op de voorruit van de auto klapte en zestien meter verderop terecht kwam, heeft hij niets gebroken en is hij zelfs al weer aan het werk. “Ik ben er heel gezegend vanaf gekomen. Vanuit mijn geloof kan ik zeggen dat ik gespaard ben gebleven. Anderen zeggen dat ik geluk heb gehad,” vertelt de wielrenner.

Groen/rood
De man stak in de vroege ochtend van 26 november de Edisonweg over met zijn fiets. In eerste instantie werd gedacht dat de wielrenner door rood reed en de automobilist door groen. Inmiddels lijkt het er op dat het omgekeerde het geval was. Diverse fietsers hebben in de afgelopen week bij de politie verklaard dat het licht voor de fietsers juist op groen stond. Ook is er automobilist die stelt dat hij gezien heeft dat de 23-jarige automobilist voorgesorteerd stond om naar rechts te gaan en vervolgens, terwijl het licht voor rechtdoor nog op rood stond, rechtdoor ging.

Rug
De wielrenner zelf weet zeker dat hij door groen reed: “Ik had voor het rode licht staan wachten en zette af toen het licht op groen ging. Ik was al bijna het eerste deel van de weg overgestoken toen de auto me raakte. Ik zag hem aankomen, maar kon niets meer doen. Ik werd vol op mijn bekken geraakt en kwam een stuk verderop terecht. Even was ik bang dat ik mijn rug gebroken zou hebben,” vertelt de twintiger. In het ziekenhuis bleek er niets te zijn gebroken. Wel liep de fietser een vleeswond op en had hij in de dagen die volgden last van behoorlijke spierpijn. “En nog steeds heb ik hier en daar nog wel wat pijntjes, maar ik ben blij dat ik er zo vanaf gekomen ben.”

Vervelende reacties
Waar de wielrenner nog wel stevig van baalt, zijn de harde reacties die mensen onder het artikel en op Facebook achterlieten. De 27-jarige vertelt: “Er werd bijvoorbeeld gezegd dat de automobilist nog even een stoot gas erbij had moeten geven. Dat is heel vervelend om te lezen. Natuurlijk weet ik ook wel dat het imago van wielrenners niet heel goed is, maar het is niet goed om direct iemand te veroordelen, zonder te weten wat er nu precies aan hand was. Ik heb trouwens ook met de automobilist te doen. Voor hem is dit ook een nachtmerrie. Niemand doet zoiets expres.”

Politieonderzoek
De politie laat weten dat het, aan de hand van alle verklaringen, inderdaad op lijkt dat de wielrenner door groen ging en de automobilist door rood. Desondanks kan hier nog geen uitsluitsel over gegeven worden. “De verklaringen lopen uiteen. We wachten daarom de uitslag van het nu nog lopende politieonderzoek af,” aldus een politiewoordvoerster.

IMG_2800 (Medium)

IMG_2813 (Medium)

IMG_2785 (Medium)