IMG_2813 (Medium)ALBLASSERDAM – Een 27-jarige wielrenner uit Capelle aan den IJssel is donderdagochtend 26 november gewond geraakt, nadat hij overstak bij de Edisonweg in Alblasserdam en werd geschept door een 23-jarige automobilist uit Sliedrecht. Volgens enkele fietsers reed de wielrenner vanaf de Grote Beer naar het Molenpad en negeerde hij bij het oversteken van de weg het rode verkeerslicht. Andere getuigen zeggen dat de automobilist (ook) door rood reed. De wielrenner klapte op de voorruit van de auto en belandde uiteindelijk zestien meter verderop in de berm.

De wielrenner is per ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Doordat de twintiger nog zoveel adrenaline in zich had, was ter plaatse nog niet goed duidelijk welk letsel de man exact heeft opgelopen. De bestuurder uit Sliedrecht kwam met de schrik vrij.

Een ongevalsspecialist van de politie heeft ter plaatse (sporen) onderzoek gedaan. Er zal onder meer onderzocht worden hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en wie er door rood heeft gereden.

Tijdens de afhandeling van het ongeluk was de Edisonweg richting Papendrecht afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de A15 en de Hoogendijk.

De auto, waarvan de voorruit verbrijzelde, is door een bergingsbedrijf meegenomen.

IMG_2785 (Medium) IMG_2797 (Medium) IMG_2800 (Medium) IMG_2813 (Medium) IMG_2817 (Medium) IMG_2822 (Medium) IMG_2829 (Medium) IMG_2835 (Medium)

Deel dit bericht via...