image2 (Medium)ALBLASSERDAM – De werkzaamheden langs de Molenstraat in Kinderdijk en de West-Kinderdijk en het Zwarte Paard in Alblasserdam lopen een maand uit. Dat laat de gemeente Alblasserdam maandag 2 november 2015 via Twitter weten. In opdracht van netbeheerder Stedin worden sinds begin september twee nieuwe elektrakabels aangelegd voor de energievoorziening van IHC Kinderdijk. De zogenoemde middenspanningskabels lopen vanaf de traforuimte aan de Molenstraat in Kinderdijk via de West Kinderdijk en Zwarte Paard naar de traforuimte aan de Fazantstraat in Alblasserdam.

Puin
De verwachting was dat de klus 30 oktober 2015 geklaard zou zijn. Dat blijkt niet het geval. “Het werk duurt langer dan voorzien in verband met het deels handmatig ingraven van mantelbuizen voor kabels vanwege bomen. Verder zit er veel puin in de ondergrond,” zo laat een woordvoerster van de gemeente weten.

Fiets
Tijdens de werkzaamheden worden en werden delen van het fietspad langs de dijk afgesloten. Op de rijbaan is voor hen extra belijning aangebracht. “Het tweede deel van het fietspad langs de dijk is inmiddels weer open,” aldus de gemeentewoordvoerster.

Overlast beperken
Om de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken, heeft Stedin N.V. in nauw overleg met de gemeente Alblasserdam, de gemeente Molenwaard en het Waterschap Rivierenland de plaats van de nieuwe kabels bepaald. “De kabels langs de dijk worden zoveel als mogelijk langs het vrijliggende fietspad, buitendijks aangelegd. De vorig jaar nieuw aangelegde bestrating en asfaltweg van de West-Kinderdijk hoeft zodoende maar zeer beperkt opengebroken te worden,” meldt projectleider Van Engelenhoven in een brief aan de omwonenden.

Eind november
De verwachting van de gemeente is dat de werkzaamheden eind november gereed zijn.

Foto’s: @FlorisdeVde.

image2 (Medium)

image1 (Medium)