IMG_5932 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Justitie wil dat een 40-jarige man uit Den Haag een boete krijgt van 1500 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid van negen maanden, omdat de man op 14 mei 2014 op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland in beschonken toestand met een bus een ernstig ongeval veroorzaakte. De inhoudelijke behandeling van de zaak vond woensdag 7 oktober 2015 plaats in Rotterdamse rechtbank.

De botsing vond plaats op de Lekdijk, doordat de buschauffeur met zijn bus zonder passagiers een bocht veel te ruim nam. Hij botste daardoor frontaal, met zo’n zestig kilometer per uur, op een personenauto met daarin twee 63-jarige Nieuw-Lekkerlanders. Dit echtpaar raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw (bijrijdster) liep een gekneusde long op en de man (bestuurder) brak twee ribben en kreeg vocht achter zijn longen.

Een blaastest wees uit dat de buschauffeur ruim vier keer te veel alcohol had genuttigd. De Hagenaar blies na het ongeval 885 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, terwijl maximaal 220 microgram is toegestaan.

Wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft heeft de man zich schuldig gemaakt aan het veroorzaken van een ernstig ongeval, waardoor zwaar lichamelijk letsel is ontstaan.

De rechtbank gaat over de zaak nadenken en doet op 21 oktober 2015 uitspraak.

IMG_5932 (Medium)

IMG_5910 (Medium)

IMG_5891 (Medium)