IMG_5932 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Een 39-jarige buschauffeur uit Den Haag is woensdagmiddag 14 mei met zijn bus tegen een auto gereden. De inzittenden van de auto, een echtpaar uit Nieuw-Lekkerland, raakten gewond. De buschauffeur, die aan de (voor hem) linkerkant van de weg reed, werd ter plaatse aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Het ongeval gebeurde rond 12.45 uur op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Behalve twee ambulances en een aantal politie-eenheden kwam ook de traumahelikopter ter plaatse.

Verwondingen
De 63-jarige bijrijdster van de personenauto is na stabilisatie naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Over haar toestand is op het moment van schrijven nog niets bekend. De 63-jarige echtgenoot van de bijrijdster, tevens de bestuurder, liep verwondingen op aan zijn neus en ribben en is ook naar het ziekenhuis gebracht.

Japanners
De buschauffeur bleef ongedeerd. Hij was op weg naar Kinderdijk om daar tientallen Japanners op te halen, die die ochtend een bezoek hadden gebracht aan de molens. Voor de toeristen is vervangend vervoer en een andere chauffeur geregeld.

Achter het lint
Tijdens de afhandeling van het ongeval trad de politie tot tweemaal toe op tegen omstanders die geen gehoor gaven aan het verzoek van de politie om achter het lint plaats te nemen. Drie personen werden door de politie beetgepakt en zodoende alsnog achter het lint gezet.

Later vandaag wordt dit bericht bijgewerkt met nieuwe informatie.

IMG_5839 (Medium) IMG_5841 (Medium) IMG_5848 (Medium) IMG_5850 (Medium) IMG_5853 (Medium) IMG_5858 (Medium) IMG_5868 (Medium) IMG_5875 (Medium) IMG_5885 (Medium) IMG_5891 (Medium) IMG_5910 (Medium) IMG_5925 (Medium) IMG_5932 (Medium) IMG_5938 (Medium)