Gondelvaart©ceesvdwal_15 (Medium)ALBLASSERDAM – Veertig verlichte boten hebben vrijdagavond 18 september 2015, tijdens het Havenfestival, een tocht gemaakt over de Alblas. De gondelvaart startte in Oud-Alblas. Daarvandaan werd koersgezet naar Alblasserdam. De bootjes voeren langs verlichte tuinen en ‘finishten’ bij de Dam / Polderstraat . Langs de kanten stonden vele tientallen toeschouwers. Door een flinke regenbui haakte een aantal van hen vroegtijdig af. De rest bleef, al dan niet met paraplu, wachten tot de bootjes waren gepasseerd.

Arie den Boer van de organisatie laat weten dat ook aan boord de sfeer er goed in zat: “De goede stemming zat er tot het laatste moment in. Het was weer een zeer geslaagd evenement.”

Het was de tweede keer dat de gondelvaart in Alblasserdam werd gehouden. Volgend jaar is de gondelvaart er niet. Dan is er een ponton met muziek in het water bij Klein Alblas. Over twee jaar vindt de derde editie van de gondelvaart plaats.

Een jury beoordeelde de deelnemende gondels. De prijsuitreiking vond zaterdag plaatst. Hak BV uit Alblasserdam, ging er, net als met de vlottenrace, vandoor met de eerste prijs. De tweede prijs was voor Schots & Scheef. De prijsuitreiking werd gedaan door wethouder Dorien Zandvliet.

Foto’s: Cees van der Wal en Peter Stam.

Gondelvaart©ceesvdwal_1 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_4 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_6 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_7 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_9 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_12 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_14 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_15 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_16 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_17 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_20 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_22 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_23 (Medium) Gondelvaart©ceesvdwal_24 (Medium) IMG_5383 (Medium) IMG_5422 (Medium) IMG_5427 (Medium) IMG_5444 (Medium) IMG_5458 (Medium) IMG_5488 (Medium) IMG_5501 (Medium) IMG_5511 (Medium) IMG_5521 (Medium) IMG_5568 (Medium) IMG_5599 (Medium)