Verwaarloosde Duitse Dog OudAlblasOUD-ALBLAS – Een 44-jarige man en een 44-jarige vrouw uit Oud-Alblas zijn maandag 24 augustus 2015 in de rechtbank van Dordrecht bij verstek veroordeeld tot werkstraffen van twintig uur. Het tweetal heeft zich volgens de rechtbank tussen 20 december en 27 december 2013 schuldig gemaakt aan het verwaarlozen van hun hond. De Duitse Dog werd op Eerste Kerstdag door een buurtbewoonster op straat aangetroffen.

Mager
Dierenambulance De Kattenmand heeft het dier, dat broodmager en onderkoeld was en niet meer op haar poten kon staan, meegenomen en verzorgd. Daarna werd de hond door de politie in beslag genomen. Tegenover de agenten verklaarden de man en vrouw dat de viervoeter zelf niet wilde eten. Bij De Kattenmand werd dit argument ontkracht, omdat de ‘dog’ vrij snel na de vondst en goede verzorging een paar kilo aankwam.

Abces
Volgens het Openbaar Ministerie bestond de verwaarlozing van de hond uit niet voldoende eten en drinken beschikbaar stellen, niet regelmatig uitlaten, het niet juist onderhouden van de vacht en het onthouden van medische zorg. “De hond had namelijk een abces op de borst en was daar nooit voor behandeld,” lichtte de officier van justitie maandag toe.

Uitspraak
Het OM vindt dat het tweetal daarom strafbaar is en eiste tegen de man en vrouw werkstraffen van twintig uur. De rechter ging met die eis mee en legde de gevraagde straf op. De Oud-Alblassers hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Doen zij dit niet, is de uitspraak onherroepelijk.

Zusje
De Duitse Dog is inmiddels anderhalf jaar in het bezit van een nieuwe eigenaar en maakt het naar omstandigheden goed. Het beest heeft een nieuwe naam gekregen en heet tegenwoordig ‘Zusje’. De nieuwe eigenaar laat weten dat ‘Zusje’ zich prima vermaakt: “De hond was al aardig aangekomen in het asiel en ook bij mij is ze nog eens 4,6 kilogram aangekomen. Ze weegt nu ruim 45 kilo en heeft hier andere ‘doggenvrienden’ waar ze het heel gezellig mee heeft. We hebben samen van alles in het verleden afstand genomen. Zelfs van haar naam.”

 

Verwaarloosde Duitse Dog OudAlblas