Verwaarloosde Duitse Dog OudAlblasOUD-ALBLAS – In Oud-Alblas is op Eerste Kerstdag een ernstig verwaarloosde hond gevonden. De broodmagere Duitse Dog lag op straat en werd opgemerkt door een buurtbewoonster. Dierenambulance De Kattenmand heeft het dier, dat niet meer op haar poten kon staan, meegenomen en verzorgd. Inmiddels gaat het iets beter met de hond. Vrijdagmiddag 27 december heeft de politie de viervoeter in beslag genomen.

Eigenaar
Inmiddels is de vermoedelijke eigenaar van de hond bekend bij de politie. Samen met het Openbaar Ministerie wordt gekeken of vervolging wegens verwaarlozing mogelijk is.

Goede hoop
Bij de dierenambulance hebben ze goede hoop dat de gevonden hond het gaat overleven. ” Ze heeft nu nog een paar doorligplekken die veretterd zijn. Verder is er medisch niets gevonden. Dat betekent dat het gaat om ernstige verwaarlozing. Met goede verzorging haalt het beest het wel,” denkt Hans Masius van de Kattenmand.