IMG_4523 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Vanaf de vrachtwagenparkeerplaats aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland is dinsdagochtend 21 juli 2015 een vrachtwagen van Den Ouden Tanktransport uit Alblasserdam vertrokken richting Albanië. In de trailer zit zo’n tien ton aan hulpgoederen en huisraad. De hulpgoederen gaan in opdracht van de stichting Hoop voor Albanië naar de Balkan. De huisraad is van Tim en Adriana de Jong en hun kinderen. Zij worden 3 september 2015 door de Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam als evangelist uitgezonden naar Albanië.

De familie De Jong wordt voor minimaal vijf jaar uitgezonden. In de eerste maanden zullen de Nieuw-Lekkerlanders, die nu tijdelijk in Papendrecht wonen omdat hun eigen woning al is verkocht, taallessen volgen. Daarna begint het evangelisatiewerk in een christengemeente net buiten de hoofdstad Tirana. De kinderen zullen thuisonderwijs krijgen.

Het transport naar Albanië wordt gesponsord door Den Ouden Tanktransport. Het is de bedoeling dat de chauffeurs Kees de Bie en Rien Groen aanstaande vrijdag met het transport op de plaats van bestemming aankomen. Om de kosten te drukken is er ook een retourvracht geregeld. Het hele hulptransport zal ongeveer tien dagen in beslag nemen.

Meer informatie over familie De Jong en hun evangelisatiewerk is hier te vinden.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

De chauffeurs Kees de Bie en Rien Groen (links) staan klaar voor vertrek. Rechts in beeld de familie De Jong.

De chauffeurs Kees de Bie en Rien Groen (links) staan klaar voor vertrek. Rechts in beeld de familie De Jong.

IMG_4552 (Medium) IMG_4556 (Medium) IMG_4557 (Medium)