IMG_b4060 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse brandweer is vrijdagmiddag 10 april 2015 twee keer uitgerukt voor een automatische brandmelding. Rond 14.20 uur werd het brandalarm in basisschool ’t Nokkenwiel (locatie Maasplein) geactiveerd. Dit gebeurde na een scheikundeproefje in de school. Het brandende magnesium veroorzaakte namelijk zoveel rook, dat één van de melders geactiveerd werd. De brandweer kwam ter plaatse, maar hoefde verder niet in actie te komen.

Even na 16.10 uur rukte de brandweer opnieuw uit. Ditmaal naar de Oud Gereformeerde Gemeente aan het ds. B. Toesplein. Ter plaatse bleek dat er geen sprake was van brand, maar onderhoudswerkzaamheden. Door een fout waren deze werkzaamheden niet bekend bij de meldkamer, waardoor het leek of de brandmelder door iets anders was geactiveerd. Na een kort gesprek en het invullen van formulieren kon de brandweer terug naar de kazerne.

IMG_b4060 [Desktop Resolutie]

20150410_143007 [Desktop Resolutie]