DSC_2011ALBLASSERDAM – Atletiekvereniging AAA uit Alblasserdam organiseert, ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de vereniging, diverse sport-atletiekactiviteiten. Één van de activiteiten is een cursus waarin men wordt voorbereid om een halve marathon goed en gezond uit te lopen. In elf weken tijd wordt er dusdanig getraind, dat de deelnemer op 14 maart de halve marathon uit kan lopen.

Er wordt 3 x per week getraind, waarbij onder andere aandacht is voor het uitbouwen van de loopafstand met de duurlooptraining. Verder is er aandacht voor snelheidsverbetering via de intervaltrainingen op de eigen atletiekbaan van AAA. Het loopschema van de cursus gaat er van uit dat de deelnemer bij de aanvang van de cursus in staat is om tien kilometer probleemloos achter elkaar te kunnen lopen.

Gratis
Voor mensen die lid zijn of worden van AAA is de cursus gratis. Niet-leden betalen 25 euro. Dit is inclusief koffie en of thee na de trainingen. De kosten van het startbewijs voor de halve marathon (8 euro) zit niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Contact
Geïnteresseerden kunnen zich melden via halve-marathon@aaa-atletiek.nl. De cursus start half januari 2015.

Alblasserbosloop
Verder wordt er op 27 december de traditionele Alblasserbosloop gehouden. Deze loop is volgens AAA uitermate geschikt als graadmeter om te kijken of iemand klaar is voor een training voor de halve marathon. Wie drie ronden van 3,2 kilometer uit kan lopen, kan zeker meedoen met de cursus voor de halve marathon.