DSC09216 [Desktop Resolutie]STREEFKERK – Vrijdag 14 november was het groot feest op de School met de Bijbel in Streefkerk. De 62-jarige directeur van de school, Harry Kloosterman, vierde zijn 40-jarig onderwijsjubileum. Om 07.30 uur werd de meester een ontbijt aangeboden. Om 08.30 uur werd hij opgehaald vanuit zijn woonhuis dat naast de school staat. De kinderen zongen een vrolijk lied. De meester mocht plaatsnemen op een kar en werd met een quad naar de achterkant van de school gereden.

De kinderen stonden met bogen en vlaggetjes en hadden zelf ook allemaal een versiering op. Daarna deden de kinderen een spel met de meester. Hij moest raden welke eigenschap de kinderen van hem uitbeeldden. Vervolgens lieten de kinderen ballonnen op met daaraan een wens voor de meester. Aan het eind van de morgen aten de kinderen met elkaar pannenkoeken.

’s Middags gingen de personeelsleden op stap en deden een chocoladeworkshop. Na de maaltijd in school werd er in de Dorpskerk te Hendrik Ido Ambacht een concert gehouden. Sietze de Vries bespeelde het orgel. Familie, oud-collega’s, directeuren van FPO-Rijnmond en andere schoolrelaties waren hierbij aanwezig. De directeur, die ook ouderling is in de Hersteld Hervormde gemeente van Nieuw-Lekkerland e.o. heeft eerder gewerkt op basisscholen in Rouveen, Putten, De Valk (bij Barneveld), Oosterwolde (Gld.) en Streefkerk.

Als 29-jarige meester werd hij directeur in Putten. De School met de Bijbel in Streefkerk is een streekschool op reformatorische grondslag met zo’n 170 leerlingen verdeeld over 7 groepen.

DSC09216 [Desktop Resolutie]

DSC09185 [Desktop Resolutie] DSC09337 [Desktop Resolutie] DSC09401 [Desktop Resolutie] DSC09428 [Desktop Resolutie]