IMG_0738 (Medium)ALBLASSERDAM – Maikel van Vliet uit Nieuw-Lekkerland, aka DJ Maikel V., draait als gast-DJ aanstaande vrijdagavond op Alblaspop. Hij won maandagavond 8 september 2014 de DJ contest die Alblaspop organiseerde via Facebook. De jury, bestaande uit prof DJ Rob Zwart van Girls Love DJs riep hem maandag in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam via een videoboodschap uit tot winnaar tijdens een speciale bijeenkomst voor alle inzenders.

Voor de 19e en allerlaatste editie van Alblaspop in Alblasserdam had de organisatie besloten om ruimte te geven aan jong DJ-talent. Dat past ook in het programma van de vrijdagavond waarin DJ’s een grote rol hebben. Aan de contest deden ruim 40 DJ’s mee. Vooral DJ’s uit de regio maar ook enkele DJ’s van ver weg. Volgens de organisatie was het aantal inzendingen boven verwachting en ook het niveau van de mixen was erg hoog. Opvallend ook de goede inzendingen van twee 15-jarige DJ’s. Ook het duo van Girls Love DJs toonde zich positief verrast.

De bijeenkomst voor de bekendmaking werd druk bezocht door de DJ’s en andere belangstellenden. De spanning werd opgevoerd door eerst de top vijf bekend te maken waarna deze DJ’s (op één na) allemaal een voorproefje van hun kunsten lieten horen.

De top vijf bestond uit de DJ’s Jerick Salvain, Compact & Keller, DJ VantheMan, Bob Holtkamp (afwezig) en natuurlijk ook de uiteindelijke winnaar DJ Maikel V. Na de vier optredens werd de winnaar bekendgemaakt via een video-boodschap van Rob de Zwart van Girls Love DJs. De winnaar liet daarna nog zijn winnende mix horen en zien aan de bezoekers van deze avond.

Maikel van Vliet draait dus op vrijdagavond in de feesttent van Alblaspop, voorafgaand aan de optredens van Gers Pardoel, The Opposites en tot slot dus Girls Love DJs. Hij wordt tijdens de feestavond opgehaald in een door Prins Auto gesponsorde Bentley.

Meer informatie over de DJ-contest, het programma van komend weekend is te vinden op de website www.alblaspop.nl

IMG_0646 (Medium) IMG_0648 (Medium) IMG_0656 (Medium) IMG_0660 (Medium) IMG_0674 (Medium) IMG_0682 (Medium) IMG_0696 (Medium) IMG_0715 (Medium) IMG_0726 (Medium) IMG_0732 (Medium)

IMG_0738 (Medium)