page3-1004-full[1] (Medium)ALBLASSERDAM – Irma Joubert, een van de meest gelezen christelijke auteurs van dit moment, brengt op donderdagavond 18 september een bezoek aan Alblasserdam. Ze is dan, samen met landgenoot en zanger/liedschrijver Piet Smit te gast bij boekhandel de Schuilplaats. Irma Joubert domineert al enkele jaren de top 10 van best verkochte christelijke romans. In september is ze in Nederland om onderzoek te doen voor haar nieuwe boek Het verscholen dorp, waarin Nederland een rol zal spelen.

De schrijfster komt naar de Schuilplaats om haar lezers te ontmoeten en te vertellen over de wereld van haar romans, over het schrijfproces en wellicht over het onderzoek waarmee ze nu bezig is. Uiteraard is er ook gelegenheid om een boek te laten signeren.

Tweede gast op deze avond is de eveneens uit Zuid-Afrika afkomstige Piet Smit. Hij zal enkele muzikale bijdragen verzorgen. Zijn warme stem en doorleefde teksten trekken al jaren een groot publiek in zijn geboorteland, maar ook in Australië, Canada en enkele Europese landen waaronder Nederland.

Irma Joubert
Irma Joubert is een van de succesvolste christelijke auteurs van de afgelopen jaren. Toen in 2011 Het meisje uit de trein verscheen, veschafte dit haar direct een plaats tussen de grootste schrijvers van deze tijd. Haar romans spelen zich af in Zuid-Afrika, een wereld die voor de Nederlands lezer herkenbaar is, maar ook altijd wat mysterieus blijft. Ze is zeer productief en in haar boeken is haar achtergrond als geschiedenis docent nadrukkelijk terug te vinden.

Piet Smit
Piet Smit is een Zuid-Afrikaanse christelijke liedschrijver en zanger. Ook Piet Smit heeft een trouw publiek in Nederland. Smit maakt al muziek sinds de jaren ’70. Sinds zijn bekering in 1989, richt hij zich op het schrijven en uitvoeren van geestelijke liederen. Piet Smit maakte meer dan 30 cd’s, waarvan Terug naar het licht en De Zaaier ook in het Nederlands verschenen.

Irma Joubert en Piet Smit treden op op DV 18 september. Aanvang 19.45uur. Toegang € 2,50. Kaarten zijn te koop in de winkel aan de Plantageweg 13a te Alblasserdam en via www.schuilplaats.org. Meer informatie: boekhandel De Schuilplaats, Erik Verhagen, 078 691 30 68.

In verband met de Rabo Clubkasrun moeten bezoekers er rekening mee houden, dat de Plantageweg wat moeilijker bereikbaar is.

page3-1004-full[1] (Medium) IrmaJoubert_068 2 (Medium)