Dijklint alblasserdam fietspadALBLASSERDAM – De werkzaamheden aan het dijklint (Oost -en West-Kinderdijk) in Alblasserdam lopen een paar maanden uit. Dat meldt de gemeente Alblasserdam op Twitter naar aanleiding van een tweet van De Kantlijn. Het was de bedoeling dat er tot eind juli aan de dijk gewerkt zou worden. “Wegens tegenvallers tijdens de uitvoering, lopen de werkzaamheden uit tot naar verwachting eind oktober. De oorzaak zit met name in ander hoogteverloop langs de erfgrenzen. Daarnaast komt er op de weg her en der een dikkere asfaltlaag dan was voorzien,” laat een woordvoerster van de gemeente weten.

De werkzaamheden komen voort uit het ‘Inrichtingsplan Dijklint’ dat de gemeente vorig jaar met direct belanghebbenden heeft opgesteld om de veiligheid en de leefbaarheid langs het Dijklint te bevorderen. De gemeente laat trottoirs en parkeerplaatsen vernieuwen, nieuwe op- en afritten van het fietspad op de dijk aanleggen en een nieuwe asfaltdeklaag en wegmarkering aanbrengen.