alblaspop ilse de langeALBLASSERDAM – Alblaspop, het grootste muziekfeest van Alblasserdam, verdwijnt. Het bestuur van de Stichting Alblaspop heeft besloten er na de komende editie in september mee te stoppen. ” Het is de afgelopen jaren steeds lastiger geworden om een mooi evenement te realiseren. Het is elke keer weer een uitdaging om een aantrekkelijk en gevarieerd programma van artiesten vast te leggen. De gages lopen op, de concurrentie is groot en veel artiesten spelen liever op een van de grotere festivals,” legt medeorganisator Corstiaan Kanters weten.

Tijdrovend
Volgens Kanters wordt het ook financieel steeds spannender. Hij vertelt: “Om een aantrekkelijk en veilig evenement te realiseren lopen de kosten steeds verder op. De bijdrage van sponsors en de inzet van alle vrijwilligers is groot en onmisbaar maar desondanks wordt het steeds spannender. De tent moet twee avonden bijna uitverkocht zijn om uit de kosten te komen. Tot slot is het organiseren van zo’n evenement een inspannende en tijdrovende klus voor alle betrokkenen. Het gaat dan natuurlijk niet alleen om de week in september maar zeker ook in de rest van het jaar. Na 19 jaar gaat dat ook steeds zwaarder wegen. ”

Afscheidsconcert
De organisatie heeft er voor gekozen om hun besluit nu bekend te maken en niet pas na september, want zij willen er een hele mooie laatste editie van te maken. Voor de medewerkers, de sponsors en zeker ook het publiek. Kanter: “Een soort afscheidsconcert. Alle vrijwilligers gaan er nog een keer vol voor en hopen dat heel veel Alblasserdammers en andere bezoekers daar bij willen zijn, zodat we nog twee geweldige Alblaspop-avonden hebben op 12 en 13 september.”