IMG_2054 (Medium)ALBLASSERDAM – Huis van Zessen langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam heeft een fietsroute ontworpen. De nieuwe route voert langs monumenten in Alblasserdam en molens in Alblasserdam en Kinderdijk. Zaterdag 3 mei ontving wethouder Sjoerd J. Veerman van Alblasserdam in de portiersloge aan het Zuiderstek het eerste exemplaar van het routeboekje uit handen van Barbara Laan, projectleider bij Huis van Zessen. Daarna werd een deel van de route gefietst met onder meer de wethouder, de projectleider en vrijwilligers van Huis van Zessen en Huib van Eesteren, neef van architect en stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren.

Fantastisch
Wethouder Veerman zei blij te zijn met de nieuwe route: “Er zijn zoveel mogelijkheden om nog veel meer toeristen naar ons dorp te krijgen. Zo’n fietsroute is natuurlijk een fantastische aanvulling. Het zou mooi zijn als veel mensen hiervan gebruik gaan maken. Ook voor Alblasserdammers zelfs is dit een leuke route,” zei Veerman. Barbara Laan vertelde: “We hopen in mei op minimaal zo’n honderd deelnemers.”

Fietsmaand
Ter gelegenheid van de Meimaand Fietsmaand wordt het routeboekje kosteloos aangeboden  in een arrangement met koffie, gebak en lunch (15 euro) en vrij entree in het Huis van Zessen. Aanmelden voor de route kan via: contact@huisvanzessenalblasserdam.nl of via de website www.huisvanzessenalblasserdam.nl.

Hotspots
Met de fietsroute in de hand maken deelnemers kennis met de geschiedenis van Alblasserdam. De tocht voert langs 27 ‘hotspots’, waaronder Huis van Zessen, de molens, de sluis, een waterboerderij en Huis te Kinderdijk. De route fietsen duurt ongeveer twee uur. In het routeboekje worden de bijzonderheden van de locaties vermeld. Het boekje werd samengesteld door Barbara Laan, Greet Meijdam en Leenpunt.

Starten en fietsverhuur
Deelnemers kunnen in plaats van bij Huis van Zessen, ook starten bij de Touristinfo Alblasserdam (VVV) aan het Zuiderstek. Op die locaties zijn fietsen te huur.

IMG_2054 (Medium)

IMG_2021 (Medium) IMG_2025 (Medium) IMG_2029 (Medium) IMG_2050 (Medium) IMG_2069 (Medium)