IMG_1811-Desktop-ResolutieNIEUW-LEKKERLAND – De Stichting Child Care India werd aanvankelijk opgericht om de complete renovatie van een kindertehuis in de Indiase plaats Mugaiyur mogelijk te maken. Vervolgens werd op loopafstand van het tehuis een dagbesteding voor mensen met beperking gerealiseerd. Het overgebleven geld werd besteed aan een project in de plaats Chennai. “Het doel is bereikt en daarom houdt de stichting op te bestaan”, aldus initiatiefneemster Marieke van Bergeijk uit Nieuw-Lekkerland.

Vijf jaar geleden ging Marieke met in haar koffer een bedrag van 1.250 euro naar India. Het doel waarvoor het geld bestemd was bleek minder noodlijdend dan het aanvankelijk leek en ze ging op zoek naar een andere bestemming. De klik met het kindertehuis in Mugaiyur was er meteen. “Niet alleen het sanitair en de keuken zijn vernieuwd, het hele complex is gerenoveerd”, blikt ze tevreden terug. “Naast de voldoening over de bereikte doelen heb ik ook een goed gevoel aan mijn bezoeken aan India overgehouden die mijn leven enorm hebben verrijkt. Ik heb er leuke contacten aan overgehouden en veel waardevolle ontmoetingen gehad.”

Marieke vindt het moeilijk om het succes van de projecten op zichzelf te projecteren. “We hebben het helemaal met elkaar gerealiseerd. Zonder de mensen die geld hebben gegeven en niet te vergeten de inzet van de mensen in India was het niet van de grond gekomen. Ik zie mezelf hooguit als een schakel in een groter geheel. Het doel is meer dan bereikt en daarom houdt de stichting op te bestaan. Heel graag wil ik alle gulle gevers bedanken en in het bijzonder Innerwheel en Rotaryclub Kinderdijk.”

Foto: archief.