IMG_8161 (Medium)ALBLASSERDAM – Kids and Cars 2014, dat zaterdag 29 maart werd gehouden, heeft 12.500 euro opgeleverd. Het evenement startte bij Landvast in Alblasserdam met een optocht van 52 exclusieve sportwagens, met op de bijrijdersstoel kinderen die, om welke reden dan ook, vaak in het ziekenhuis moeten komen. De tocht ging via Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland naar Bleskensgraaf. Daarvandaan werd koersgezet naar Sliedrecht om vervolgens te ‘finishen’ op de Meent in Papendrecht. Bij de finish kregen de kinderen een ‘goodiebag’ uitgereikt.

’s Avonds vond een Endurance Kart Toernooi in Gorinchem plaats. Verder werd er een veiling gehouden, waarbij tv-presentator Rob Kamphues veilingmeester was. De opbrengst van de avond, min de gemaakte kosten voor onder meer de ‘goodiebags’ komt ten goede aan de stichting Groot Hart. Het gaat om een totaalbedrag van 12.500 euro. Stichting Groot Hart maakt een racebelevenis mogelijk voor kinderen die leven met een hartafwijking of een ernstige ziekte.

Kids and Cars werd georganiseerd door Tafelronde 140 Papendrecht. Inmiddels is geconcludeerd dat de eerste editie van het evenement zo’n groot succes was, dat het evenement volgend jaar weer zal plaatsvinden.

Het complete verslag van de toertocht door de regio inclusief foto’s van de exclusieve sportauto’s, is hier te bekijken.

IMG_8161 (Medium)

IMG_5328 (Medium) IMG_8115 (Medium) 1378601_802369649791057_1842743486_n