IMG_6909 (Medium)ALBLASSERDAM – Blinkende sportwagens, grommende motoren, gierende banden en glunderden gezichten. Even konden 42 zieke kinderen zaterdag 29 maart al hun zorgen vergeten en genieten van een optocht door de regio met 52 exclusieve sportauto’s. De kinderen stapten rond 13.00 uur in bij Landvast in Alblasserdam en werden vervolgens via Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas naar Bleskensgraaf gereden. Daar werd de eerste pitstop gehouden en werden de VIP’s onthaald door tientallen toeschouwers.

Finish
Na de eerste pauze werd via Giessen-Oudekerk koersgezet naar Sliedrecht voor een tweede pauze op het parkeerterrein van het Albert Schweitzer-ziekenhuis. Ook daar was het drukte van belang en stonden de auto’s èn de kinderen volop in de belangstelling. Aan het einde van de middag ‘finishte’ de tocht op de Meent in Papendrecht.

Exclusieve auto’s
De toertocht werd georganiseerd door Tafelronde 140 Papendrecht, met als doel kinderen die, om welke reden dan ook, vaak in het ziekenhuis moeten komen, een onvergetelijke dag te bezorgen door ze als passagier mee te laten rijden in de meest exclusieve auto’s. Er reden onder meer Ferrari’s Porsches, een Lotus Evora, en een BMW 645 cabriolet mee.

Terugkerend evenement
Het enthousiasme van de kinderen, toeschouwers en de chauffeurs was zo overweldigend, dat is besloten om van ‘Kids and Cars’, dat dit jaar voor de eerste keer werd gehouden, een jaarlijks terugkerend evenement te maken. “We zijn drie maanden met de voorbereidingen bezig geweest, maar het was zeker de moeite waard. Die lachende gezichten en al dat publiek… Het was echt genieten,” concludeerde Gerben van der Veen van Tafelronde 140 na afloop. “In de commissie hebben wel al besloten om dit volgend jaar weer te organiseren,” aldus Van der Veen.

Kart
Naast deze rondrit organiseerde Tafelronde 140 Papendrecht ‘s avonds een Endurance Kart Toernooi, waarvan de opbrengst van deze avond volledig ten goede komt aan Stichting Groot Hart. Stichting Groot Hart maakt een racebelevenis mogelijk voor kinderen die leven met een hartafwijking of een ernstige ziekte.

Tekst en foto’s: Peter Stam.
Meer foto’s van het evenement zijn onder meer hier te vinden.

IMG_6775 (Medium) IMG_6776 (Medium) IMG_6784 (Medium) IMG_6790 (Medium) IMG_6809 (Medium) IMG_6811 (Medium) IMG_6813 (Medium) IMG_6832 (Medium) IMG_6837 (Medium) IMG_6839 (Medium) IMG_6856 (Medium) IMG_6858 (Medium) IMG_6890 (Medium) IMG_6909 (Medium) IMG_6930 (Medium) IMG_6935 (Medium) IMG_6944 (Medium) IMG_6967 (Medium) IMG_7009 (Medium) IMG_7032 (Medium) IMG_7036 (Medium) IMG_7038 (Medium) IMG_7048 (Medium) IMG_7078 (Medium) IMG_7088 (Medium)