BacktoVinyl-HarryKemp-LykeleBokhorst-AriejanBoon-BenBochanen (Medium)ALBLASSERDAM – Het zal voor de doorgaans in het zwart gestoken dj’s van Back to Vinyl even wennen zijn: op 5 april wordt in Landvast te Alblasserdam de Edition White georganiseerd. Iedere bezoeker wordt opgeroepen een wit kledingstuk aan te trekken.

Al voor de 24ste keer wordt Back to Vinyl georganiseerd. Ooit begonnen als een aardigheidje in de bar van De Wipmolen, is het uitgegroeid tot een feest dat twee keer per jaar wordt georganiseerd in cultureel centrum Landvast te Alblasserdam. De laatste jaren wordt het feest steevast top-floor gehouden: de bar is de plek waar de (classic) rock wordt gedraaid en in de naastgelegen zaal kunnen de liefhebbers van soul en disco zich helemaal uitleven.

Verzoekjes
Voor de dj’s Harry Kemp, Ben Bochanen, Lykele Bokhorst en Ariejan Boon is het steeds weer een feest der herkenning: “Er is altijd een vaste kern die trouw komt en daaromheen is de bezetting wisselend,” geeft woordvoerder Ariejan Boon aan. “Voor de mensen die er komen is het twee keer reünie: ze zien elkaar sinds jaren weer eens en de muziek is het geluid waarop vroeger gedanst werd.” Die muziek komt uitsluitend vanaf vinyl. “Sommigen beweren weleens dat we in de tijd zijn blijven hangen, maar blijkbaar is dit toch een type feest waar mensen graag op af komen. Ze weten wat er komt: gezelligheid, leuke muziek en weerzien met een oude bekende. En sterker nog: ze bepalen zelf de muziekkeuze door middel van verzoekjes. Wij hebben geen setlist of iets dergelijks maar draaien gewoon wat het publiek wil horen.”

Edition White
Het feest van 5 april staat in het teken van wit. Alle bezoekers wordt gevraagd iets van witte kleding aan trekken. “Helemaal in het wit mag natuurlijk ook,” lacht Boon. “We willen in combinatie met het licht er een fleur- en kleurrijk feest van maken. We gebruiken geen rookmachine, dus op deze manier krijgt het licht extra aandacht.”
Boon roept de mensen op tijdig hun kaartjes aan te schaffen. “Tijdens de vorige editie hebben we meer dan 100 mensen teleur moeten stellen door ze naar huis te sturen. We waren uitverkocht.”

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaartjes kosten 10 euro en zijn te koop bij Landvast, Haven 4, 078-6912923 en kapsalon ’t Hoekje, Scheldeplein 1b, 078-6912270, beide te Alblasserdam. Op 5 april a.s. gaan de deuren open om 21:00 uur; het feest in de nok van Landvast begint om 21:30 uur.
Meer info en foto’s van vorige feesten zijn te vinden op www.backtovinyl.nl
Twitter: @back2vinyl