3d printerALBLASSERDAM – D66 Alblasserdam staat zaterdag 15 op de verkiezingsmarkt in het Makado in Alblasserdam met een 3D-printer. Bezoekers kunnen ideeën aandragen van objecten die met het apparaat geprint kunnen worden. D66-kandidaat Marko Stout zal vervolgens het beste haalbare idee uitkiezen en uitprinten. Het meest toepasbare en creatieve idee zal ‘uitgedraaid’ worden.

Innovatie
Op de verkiezingsmarkt is ook daadwerkelijk een 3D-printer aan werk te zien. Met deze actie wil D66 mensen tevens kennis laten maken met innovatieve technologie en hen zo inspireren met de mogelijkheden die het technisch onderwijs biedt. “In de toekomst moet Nederland – en zeker deze regio – het des te meer hebben van innovatie en kennis van techniek. D66 wil op deze manier laten zien dat nieuwe techniek kan leiden tot creatieve ideeën, die vaak leiden tot praktische oplossingen,” zegt D66-lijsttrekker Ramon Pardo.

Ideeën
De D66 vindt dat de gemeente Alblasserdam de ideeën van haar inwoners vaker serieus moet nemen. Pardo: “Vandaag de dag zijn inwoners prima in staat zelf met oplossingen te komen. Een slimme gemeente heeft bestuurders die eerst inwoners om ideeën vragen en dan pas met een plan komen.”

Prijsvraag CDA
Op de verkiezingsmarkt zullen (waarschijnlijk) ook de andere zes partijen vertegenwoordigd zijn. Het CDA liet maandag 10 maart weten dat bezoekers op 15 maart mee kunnen doen aan een prijsvraag. “Hoeveel Alblasserdammers zeggen: ” JA, ik stem CDA”,  is de vraag waarmee een mooie prijs te winnen is. Kom dus naar de CDA-kraam in het Makado,” schrijft lijsttrekker Arco Strop.

De verkiezingsmarkt, die gehouden wordt in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014, duurt van 09.00 tot 16.00 uur.