02_antilope vreeken (Kopie)ALBLASSERDAM – Outdoorwinkel Antilope aan het Cortgene 9 in Alblasserdam en Vreeken Voetverzorging organiseren op zaterdag 25 januari een gezamenlijke inloopdag in de winkel aan het Cortgene.“Wij komen speciaal naar Antilope om mensen te adviseren die last hebben van pijnen of ongemakken, bijvoorbeeld bij de hiel, de voorvoet of tenen”, vertelt Huib Vreeken. De Alblasserdamse registerpodoloog neemt een team aan experts mee; fysiotherapeut Erik van der Ham, medisch pedicure Marie Vreeken en wandelschoendeskundige Evert Vink van Antilope zal eveneens aanwezig zijn. Ook mensen die last hebben van de knieën of bijvoorbeeld veel zwikken tijdens de wandelsport, zijn welkom tijdens de inloopdag voor meer informatie en een passend advies.

“We merken de laatste tijd steeds meer dat we klanten van elkaar over de vloer kregen”, vertelt Huib Vreeken van Vreeken Voetverzorging. “Mensen met voetproblemen willen goede wandelschoenen en mensen die ondanks goede wandelschoenen last blijven houden van zere voeten, komen bij ons terecht.”

Huib Vreeken en Evert Vink van Antilope Outdoor zochten contact met elkaar en al snel ontstond het idee voor een inloopdag voor mensen met voetproblemen. “Antilope heeft een prachtige winkel met allerlei materialen voor outdoor-activiteiten. Mensen kunnen hier goed slagen voor ontspannende of juist inspannende bezigheden in de buitenlucht, maar die moeten niet afgebroken worden door voetproblemen. Daar kunnen we wat aan doen”, legt Vreeken uit.

Vreeken Voetverzorging werkt aan de praktijk aan de Waalsmondelaan 30 in Alblasserdam samen met een medisch pedicure, registerpodoloog, fysiotherapeut en een orthopedische schoenmaker.

Evert Vink: “Wij zien hun expertise als een belangrijke toevoeging voor onze klanten. In sommige gevallen maakt dat voor hen het verschil tussen genieten en pijn lijden tijdens het wandelen of fietsen.” Dat laatste is volgens Huib Vreeken en Evert Vink in de meeste gevallen niet nodig.

Op zaterdag 25 januari geeft registerpodoloog Huib Vreeken advies over de houding en voetgerelateerde klachten in de wandelsport; fysiotherapeut Erik van der Ham zal ingaan op pijnklachten aan de voeten, benen, rug en nek; medisch pedicure Marie Vreeken vertelt over de verzorging van de voeten bij langdurige belasting en wandelschoendeskundige Evert Vink beoordeelt welk type schoen het beste bij iemand past. Hij kan bezoekers tevens voorzien van diverse outdoorartikelen.

De inloopdag op zaterdag 25 januari bij Antilope Outdoor aan het Cortgene 9 in Alblasserdam duurt van 10.00 tot 14.00 uur.