IMG_9112 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Huib (89) Vervelde en Marianne (79) Vervelde – Koorvaar uit de Polderstraat in Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Bert Blase ging bij het tweetal op bezoek om hen te feliciteren met het diamanten jubileum.

Verlovingsfoto
Meneer Vervelde is een rasechte Alblasserdammer en werd geboren in een woning aan de Ruigenhil. Zijn vrouw werd in Schiedam geboren. De twee leerden elkaar kennen, doordat de tante van Marianne naast Huib woonde. “We leerden elkaar kennen op de boerderij van Huib. Ik was zestien en hij 26. Hij was vroeger erg knap hoor,” vertelde mevrouw Vervelde. Om haar woorden kracht bij te zetten pakte zij de verlovingsfoto erbij en toonde die aan de burgemeester. “Wow, wat een mooi stel,” zei Blase.

Bang
Na een aantal jaar verkering trouwden Huib en Marianne in 1953. Het echtpaar kreeg drie kinderen, heeft inmiddels vijf kleinkinderen en één achterkleinkind. Huib was zijn leven lang werkzaam als boer / veehouder en Marianne hielp hem daarbij. “In het begin was ik zó bang voor koeien. Ik ging met angst en beven achter die koeien aan. Later heb ik bij ‘Mees en Hope’ in de postverwerking gewerkt,” aldus mevrouw Vervelde.

Goed contact
Het echtpaar geniet dagelijks van hun oude dag. Meneer Vervelde: “We hebben heel goed contact met de familie en de buren. Heerlijk. Dat is tegenwoordig ook zeldzaam.”

IMG_9112 [Desktop Resolutie]

IMG_9115 [Desktop Resolutie]