IMG-20131120-WA0011ALBLASSERDAM – Petra ter Laak en Monique Houwing uit Alblasserdam houden aanstaande zaterdag 23 november een inzamelactie voor minderbedeelde Alblasserdammers. De twee zijn zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur te vinden in het portaal van Bas van der Heijden aan de Sportlaan.”We delen daar lijstjes uit met daarop de gewenste boodschappen voor de minima. Mensen kunnen dan zelf kiezen wat zij willen kopen en afstaan. We hopen veel boodschappen op te halen, zodat kerstpakketten gemaakt kunnen worden,” vertelt Petra.

Petra en Monique startten in augustus van dit jaar een ‘weggeefhoek‘ op Facebook. Inmiddels zijn er al 1450 mensen lid van de pagina. “Wij zetten ons graag belangeloos in voor de minderbedeelden in Alblasserdam en omgeving. Vandaar dat we nu, in samenwerking met Bas van der Heijden, deze inzamelingsactie organiseren. We hopen op deze manier ook de minderbedeelden een warm gevoel mee te kunnen geven in de decembermaand.”

En wie precies ‘minderbedeeld’ is wordt via de ‘weggeefhoek’ en via diverse kerken in Alblasserdam bepaald. “We geven de pakketten aan degenen waarvan wij denken dat zij het het best kunnen gebruiken,” aldus Petra.