bootje overvaren [Desktop Resolutie]KINDERDIJK / RIDDERKERK – Bergingsbedrijf Mammoet heeft donderdagochtend 17 oktober het jacht dat ter hoogte van Ridderkerk zonk, boven water gehaald. Het scheepje werd woensdag overvaren door een tanker. Van de drie opvarenden kon alleen een 20-jarige vrouw uit Zwitserland worden gered. Zij sprong net voor de aanvaring van boord. Haar vader werd levenloos in het water gevonden; naar de 54-jarige moeder wordt nog steeds gezocht. Het ongeval gebeurde bij Ridderkerk / Kinderdijk, op het punt waar de rivieren de Noord, de Lek en de Nieuwe Maas bij elkaar komen.

Hulpverleners zijn nog steeds aan het zoeken naar de vermiste vrouw. Dit wordt gedaan in het gebied waar gisteren de boot zonk en de vader werd aangetroffen. Er wordt gebruik gemaakt van sonarapparatuur.

De Zwitserse familie was op vakantie in Nederland en wilde vanaf Rotterdam naar Dordrecht varen. Het jacht is via de rivier de Noord, met een kraanschip naar Dordrecht gebracht. Foto’s: Rijnmond, Pieter van den Berg en Peter Stam.

bootje overvaren [Desktop Resolutie]

Gezonken boot 024 [Desktop Resolutie] Gezonken boot 029 [Desktop Resolutie] IMG_5033 [Desktop Resolutie] IMG_5039 [Desktop Resolutie] IMG_5042 [Desktop Resolutie] IMG_8275 [Desktop Resolutie]

tanker