©ceesvdwal_Waterongeval_4 (Kopie)KINDERDIJK / RIDDERKERK – Op de Nieuwe Maas bij Ridderkerk is woensdag 16 oktober een jacht van een gezin uit Zwitserland overvaren door een Duitse tanker. Op het jacht waren drie personen aanwezig. Een 20-jarige vrouw kon worden gered, door net voor de aanvaring van boord te springen. Zij bleef ongedeerd. Haar vader overleed en werd na enig zoekwerk stroomafwaarts gevonden. De moeder is nog niet aangetroffen. De hoop dat zij het ongeval overleeft, is opgegeven.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het drierivierenpunt bij Ridderkerk (Slikkerveer) en Kinderdijk. Vanuit Kinderdijk was te zien hoe Rijkswaterstaat, de brandweer en politie het water afzochten naar drenkelingen. Vanuit de lucht werd met de politiehelikopter meegezocht.

Duikers hebben het jacht inmiddels gelokaliseerd en vastgesteld dat de vermiste vrouw niet in het jacht is. Donderdag wordt het jacht geborgen en wordt er verder gezocht naar de vrouw. De Zwitserse familie was op vakantie in Nederland en wilde vanaf Rotterdam naar Dordrecht varen. Foto’s: Cees van der Wal.

©ceesvdwal_Waterongeval_4 (Kopie)

©ceesvdwal_Waterongeval_1 (Kopie) ©ceesvdwal_Waterongeval_7 (Kopie) ©ceesvdwal_Waterongeval_8 (Kopie)