agathosNIEUW-LEKKERLAND – Van 7 tot en met 13 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. In het hele land vinden activiteiten plaats rondom het thema opvoeden en opgroeien. Als ambulante hulpverleningsorganisatie doet ook Agathos hieraan mee, op 9 oktober 2013 vindt in Nieuw-Lekkerland een workshop ‘Oplossingsgericht opvoeden’ plaats.

De Week van de Opvoeding is voor alle ouders, alle opvoeders en allen, die met kinderen te maken hebben en samen de opvoeding van onze jeugd op zich nemen. Deze week biedt een mooie kans om ervaringen over opvoeden te delen, bevestiging te geven én te krijgen en de gewone, alledaagse vragen aan elkaar te stellen.

Eigen kennis centraal
“Tijdens onze workshop hopen we elkaar te spreken rondom het oplossingsgerichte opvoeden. Daarin staat niet de kennis van professionals centraal, maar de kennis die u als ouder hebt door de jarenlange ervaring. U weet het beste wat werkt in uw gezin en u kent de kinderen het beste. Daar liggen mogelijkheden en de kunst is om deze te benutten,” vertelt Elza Oosterwijk Intensief Ambulant Hulpverlener bij Agathos.

Mogelijkheden
Oplossingsgericht opvoeden stelt mogelijkheden centraal, in plaats van problemen. Tijdens de workshop wordt de kennis vergroot over deze werkwijze. Elza vertelt: “U maakt kennis met het oplossingsgericht communiceren met uw kinderen om ook hun mogelijkheden tot het bedenken van oplossingen te benutten. Want… een oplossing lost een probleem pas op als ouders en kinderen zelf ook echt geloven in die oplossing.”

Workshop
Iedereen is woensdag 9 oktober van harte welkom om de workshop bij te wonen. De workshop wordt gegeven in De Schakel, J.v. Oudenhovenstraat 1 te Nieuw-Lekkerland. Bezoekers zijn welkom vanaf 19:45 – 21:15. De activiteit is gratis toegankelijk. Reserveren of aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over de workshop vindt u op de website van de Week van de Opvoeding: www.weekvandeopvoeding.nl. Op de website http://www.agathos-thuiszorg.nl/ambulante_hulpverlening.html kunt u meer lezen over de ambulante hulpverlening van Agathos.