IMG_0259 (Kopie)“Ik zou niet graag afhankelijk zijn van de Russen”
ALBLASSERDAM – Wethouder Sjoerd J. Veerman is blij met de komst van het bedrijf Zon & Zo naar Alblasserdam. Afgelopen week werd het nieuwe bedrijf aan de Van Hennaertweg 13 in Alblasserdam feestelijk geopend door de wethouder. Na het doorknippen van het lint, kregen de bezoekers een rondleiding door het pand van de medewerkers van Zon & Zo. Het gebouw bleek verwarmd en verlicht te zijn met stroom die zelf werd opgewekt met behulp van panelen op de daken. Een gasaansluiting heeft het bedrijf niet.  “Gas hebben we hier niet meer nodig, ” vertelde commercieel directeur Henk Manden.

Trias Energetica
Het bedrijf, dat tot voorkort in Rotterdam gevestigd zat, is volgens wethouder Veerman een aanwinst voor deze regio. “Hoe meer mensen er overstappen op duurzame energie, hoe beter het is. Dit bedrijf kan mensen helpen bij hun keuze voor die energie. Het bedrijf gebruikt de drie basis vuistregels van de Trias Energetica. Namelijk het beperken van energieverbruik door verspilling tegen te gaan, het gebruik maken van duurzame energiebronnen zoals de zon en het efficiënt gebruik maken van fossiele brandstoffen.”

Russen
De wethouder wenste het bedrijf veel succes. “Ik hoop dat jullie mooie resultaten boeken en dat jullie er voor zorgen dat (bijna) iedereen zonnepanelen gaat gebruiken. Ik zou niet graag afhankelijk zijn van de Russen. Anders hebben wij straks, als de Russen op een bepaald moment zeggen: ‘we doen de kraan dicht’, geen gas.”

Zon & Zo is onderdeel van de Holland Duurzaam Groep en biedt onder meer zonnepanelen, duurzame verlichting, zonneboilers en de installaties aan.

IMG_0259 (Kopie)

IMG_0263 (Kopie) IMG_0267 (Kopie) IMG_0268 (Kopie) IMG_0271 (Kopie)