IMG_2867 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Het hokje naast de notaris bij het Makado in Alblasserdam, waar de geldautomaat van de Rabobank staat, wordt binnenkort ’s avonds afgesloten. Deze maatregel is volgens de bank nodig, omdat de automaat de afgelopen maanden diverse malen is vernield. “We hebben heel veel last van hangjongeren. Er wordt gehangen, er wordt gedronken en ze plassen de boel onder. We zijn genoodzaakt maatregelen te nemen,” aldus Ayse Ince, communicatieadviseur bij de Rabobank.

De bank baalt deze maatregel te moeten nemen. Ince: “We vinden het heel spijtig dat een grote groep mensen de dupe wordt van wangedrag van jongeren, maar we zien geen andere mogelijkheid.”

De maatregel zal binnen enkele weken ingevoerd worden. De verwachting is dat het hokje vanaf 20.00 uur op slot gaat en om 06.00 uur wordt geopend. De definitieve tijden worden later bekend gemaakt.