1 [Desktop Resolutie]STREEFKERK – Een 24-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is in de vroege ochtend van dinsdag 5 februari zwaargewond geraakt tijdens een auto-ongeluk. Rond 05.50 uur reed de Hardinxvelder tijdens een stevige hagel – en onweersbui op de Middenpolderweg tussen Nieuw-Lekkerland in Streefkerk. Hij bestuurde een bestelbusje. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste tegen een boom.

Direct werd duidelijk dat het goed mis was. Twee ambulances en de traumahelikopter werden gealarmeerd. Ook de politie en brandweer werden opgepiept om hulp te verlenen. Ter plaatse bleek dat de man bekneld zat.

Snel
De om de boom gevouwen auto werd door de brandweer vanuit de berm richting de weg getrokken, om te voorkomen dat de auto in de sloot zou glijden. Daarna werd de autodeur opengebroken en de man uit het voertuig gehaald  “De ambulancedienst wilde de man, vanwege de ernst van de verwondingen er zo snel mogelijk uit hebben. Tijd om voorzichtig te gaan knippen was er niet,” aldus de officier van dienst van de brandweer.

EMC
Het slachtoffer is met spoed, per ambulance, naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. De verkeersongevallenspecialisten van de politie onderzoeken hoe het ongeval heeft plaatsgevonden.

***Het voertuig op de foto is overigens niet van een medewerker van het autobedrijf, maar was door het bedrijf uitgeleend aan een klant.***

Tekst en foto’s: Peter Stam.

1 [Desktop Resolutie]

2 [Desktop Resolutie] 3 [Desktop Resolutie] 9 [Desktop Resolutie] 8 [Desktop Resolutie] 7 [Desktop Resolutie] 6 [Desktop Resolutie] 5 [Desktop Resolutie] 4 [Desktop Resolutie]