lampionnenoptocht alblasserdam6ALBLASSERDAM – Op 31 januari wordt in Alblasserdam, ter ere van de verjaardag van koningin Beatrix een lampionnenoptocht gehouden. Alle inwoners van het dorp zijn uitgenodigd om op donderdagavond 31 januari mee te lopen in de optocht. Vanaf 18.15 uur zullen de deelnemers zich bij het Raadhuisplein verzamelen. Het vertrek staat gepland om 18:45 uur. De te lopen route voert door het centrum van het dorp en zal ongeveer 45 minuten duren. Voorop loopt een gezellige fanfare met majorettes om de optocht te begeleiden.

Gratis lampionnen
De organisatie is in handen van het Oranjecomité Alblasserdam. OCA’er Barbera Struis vertelt: “Ook dit jaar hebben we weer een mooie tocht uitgezet. Op het gemeentehuis kunnen gratis lampionnen afgehaald worden en na afloop staat de warme chocolademelk klaar bij het eindpunt in Landvast. We hopen op mooi winterweer en veel vrolijke kinderen!”

Aftrap
Met de lampionnenoptocht wordt de aftrap genomen naar alle activiteiten rondom de feestelijkheden van Koninginnedag 2013. In de komende weken zullen dan ook de eerste programma onderdelen bekend worden gemaakt. Volg het laatste nieuws op www.oranjecomite-alblasserdam.nl en via de facebookpagina.

Over OCA
Het Oranjecomité Alblasserdam organiseert diverse festiviteiten in het damdorp, welke verband houden met de verjaardag van onze koningin. Hoofddoel is jong en oud een fantastische dag te bezorgen op 30 april: Koninginnedag. Daarnaast organiseert het comité de lampionnenoptocht op de echte verjaardag van onze koningin en de traditionele versierde fietsenoptocht.