IMG_8742 [Desktop Resolutie]NIEUW-LEKKERLAND – Kevin (12) uit Nieuw-Lekkerland wilde zaterdag 29 december samen met zijn zusje gaan vliegeren. Het terrein achter de Klipperstraat, waar tot voor kort de oude voetbalkantine stond, leek hem een geschikte plek. Hij kwam echter al snel bedrogen uit. De jonge Lekkerlander zakte tot over zijn knieën weg in drijfzand. Pogingen om los te komen mislukten. Ook een reddingspoging van het zusje liep op niets uit. Ten einde raad werd op aanraden van een passant uit Papendrecht de brandweer ingeseind. Ook een ambulance werd opgeroepen.

Brancard
“Ik zat vast en als ik los probeerde te komen, deden mijn enkels en knieën zeer en zakte ik weg. Het lukte gewoon niet om er uit te komen,” vertelt een geschrokken Kevin. Hij vervolgt: “De brandweer heeft eerst met water gespoten, zodat ik minder vast vastgezogen zat. Daarna hebben ze ladders neergelegd en hebben ze me op een soort brancard er uit gehaald.”

Alleen zere enkels
Na een controle door het ambulancepersoneel, mocht de jongen naar huis: “Ik heb alleen nog zere enkels. Verder gaat het prima met me.”

Oude kantine
Op het terrein waar Kevin wegzakte, brandde een maand geleden de oude voetbalkantine af. De resten van het gebouw zijn opgeruimd, waardoor nu een vlakte is ontstaan. Mede door de gevallen regen van de afgelopen dagen is de grond erg drassig geworden. Afgeraden wordt om op het terrein te spelen.

IMG_7153 [Desktop Resolutie] IMG_7152 [Desktop Resolutie] IMG_7155 [Desktop Resolutie] IMG_7172 [Desktop Resolutie] IMG_7179 [Desktop Resolutie] IMG_7198 [Desktop Resolutie] IMG_7199 [Desktop Resolutie] IMG_7210 [Desktop Resolutie]

IMG_8742 [Desktop Resolutie] IMG_8745 [Desktop Resolutie] IMG_8748 [Desktop Resolutie] IMG_8750 [Desktop Resolutie] IMG_8752 [Desktop Resolutie]