NIEUW-LEKKERLAND – De oude voetbalkantine aan de Klipperstraat in Nieuw-Lekkerland is zondag 25 november volledig afgebrand. De brandweer kreeg rond 18.30 uur de melding binnen van een uitslaande brand. Niet veel later werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Door snel ingrijpen van de brandweer bleven het aangrenzende woonhuis en de sporthal gespaard. “We hebben er keihard voor gevochten. Het heeft niet veel gescheeld,” aldus één van de brandweerlieden.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen; later op de avond meldde wel een persoon zich met medische klachten. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse voor behandeling. Vanuit de buurt kwamen klachten over stank binnen, ook vanaf de overkant van de rivier (Lekkerkerk, Krimpen) werd geklaagd over de brandlucht.

De brandweer heeft tijdens de brand metingen verricht. Geconcludeerd werd dat er geen te hoge concentraties gevaarlijke stoffen aanwezig waren. Ook blijkt uit de meetresultaten dat er geen asbest vrijgekomen is bij de brand. Rond 21.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.