NIEUW-LEKKERLAND – De technische recherche van de politie heeft maandag 26 november onderzoek gedaan naar de brand die zondag 25 november woedde in de oude voetbalkantine aan de Klipperstraat in Nieuw-Lekkerland. Resultaten hiervan zijn nog niet bekend, maar in het dorp weten ze het zeker: “Dit is aangestoken. Hier zaten we al weken op te wachten, het moest er een keer van komen,” stelde één van de dorpsbewoners maandag.

De dag na de grote brand in het oude voetbalcomplex langs de Klipperstraat staan omwonenden te kijken naar wat de brand aanrichtte. De muren van de kleedkamers en de bestuurskamer staan er nog maar verder is alles verwoest. Ook het pand van het installatiebedrijf dat voor het oude gebouw van VV Nieuw-Lekkerland staat heeft flinke schade opgelopen door de brand. Een woning, die een paar meter van het brandende gebouw stond, kon door de brandweer worden gespaard.

Mevrouw Hol, de 78-jarige bewoonster van de geredde woning, vertelt een dag na de brand: “Ik heb al zo vaak jongeren weggestuurd die stoer vertelden een deur te hebben ingetrapt. Alle ruiten van het gebouw waren er uit en ik heb de politie en de gemeente gebeld met de vraag wanneer het gesloopt zou worden. De gemeente vertelde dat het pand in ieder geval voor de kerst gesloopt zou worden. Voor deze brand is er al twee keer brand gesticht en het wachten was op het moment dat het pand helemaal in vlammen op zou gaan,” aldus Hol.

De sloop van de oude voetbalkantine zou in de eerste week van december gaan beginnen, zodat problemen tijdens de jaarwisseling voorkomen zouden kunnen worden.

Kijk op www.lekkerlandsnieuws.nl voor een uitgebreider verslag van de brand.

Foto’s: Peter Stam en Pieter van den Berg. Tekst: Willem de Wolf en Peter Stam.