ALBLASSERDAM – Binnen een maand moet duidelijk zijn of er een nieuwe sporthal op het korfbalveld in Alblasserdam wordt gebouwd of niet. Dat stelde wethouder Sjoerd Veerman dinsdagavond 30 oktober tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis van Alblasserdam. De gemeente heeft een miljoen euro gereserveerd om een nieuwe hal te realiseren, maar op dit moment zijn de huidige plannen nog te ambitieus. “Wat de verenigingen willen, kost te veel. Zij zijn daarom de komende weken bezig met het bedenken van een plan om het alsnog haalbaar te maken,” aldus Veerman.

Het plan is om op sportpark Molenzicht in Alblasserdam een nieuwe hal te bouwen die gebruikt kan worden door verenigingen, maar ook door scholen voor bewegingsonderwijs.

De komende weken wordt er opnieuw gerekend. Veerman: “Daarbij zal ook rekening gehouden worden met het feit dat als er gebouwd wordt, het gebouw ook die dertig jaar daarna onderhouden moet worden. Omdat het financieel niet haalbaar lijkt te zijn, wordt de hal misschien iets kleiner. De gemeente gaat in ieder geval voorlopig niet meer betalen dan het bedrag dat nu is begroot. Binnen een maand weten we meer.”