ALBLASSERDAM – Op diverse plaatsen in Alblasserdam woensdag 31 oktober Halloween gevierd. Kinderen en sommige volwassenen trokken verkleed door de wijken. Bij diverse woningen werd aangebeld. Bewoners kregen de keuze ‘trick or treat’ (waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of een iets lekkers krijgen). De foto aan de linkerkant van dit artikel is gemaakt en ingestuurd door Paulien Wennekes. Heeft u ook Halloweenfoto’s? Stuur deze dan naar [email protected] en zie ze terug bij dit artikel.Molenbuurt en Waterpeper
Halloween werd in veel plaatsen dit jaar eerder gehouden vanwege het weekend. Zo ook bij de Molenbuurt in Nieuw-Lekkerland. Daar waren meer dan honderd kinderen op de been en wisten ook de volwassenen zich tot laat in de avond te vermaken. Zo werden bij familie De Bruijn aan de Bovenkruier griezelfilms gekeken, griezelhapjes gegeten en vooral gezellig feest gevierd. Aanstaande zaterdag 3 november wordt in de Waterpeper in Alblasserdam ook aandacht besteed aan Halloween.

Herkomst
De officiële feestdag valt op 31 oktober. De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november).

Deel dit bericht via...