NIEUW-LEKKERLAND – Donateurs en dierenliefhebbers hebben er voor gezorgd dat De Kattenmand in Nieuw-Lekkerland weer over een dierenambulance beschikt. Op 12 augustus 2012 brandde het oude voertuig, dat geparkeerd stond langs de Middelweg in Nieuw-Lekkerland, volledig uit. Nog altijd bestaat het vermoeden dat de wagen toen bewust is aangestoken. Hiervoor is nog geen verdachte aangehouden. Met de nieuwe ambulance kan er in de Alblasserwaard weer hulp geboden worden aan dieren in nood.

De overdracht van de nieuwe wagen vond plaats bij stichting Dierenlot in Arkel. De aankoop kon gedaan worden doordat De Kattenmand en de stichting Dierenlot, na de brand, acties zijn begonnen om geld bij elkaar te krijgen. Dankzij de donateurs en dierenliefhebbers is dit gelukt. “Het is voor ons als organisatie amper voor te stellen dat we zoveel respons kregen uit het hele land voor de wederopbouw van onze dierennoodhulp in de Alblasserwaard,” vertelt Hans Masius van De Kattenmand.

Uitrusting
Het grootste deel van de ambulance-uitrusting is inmiddels ook al opgebouwd. “Dat is gelukt, mede dankzij sponsoring van Virbac, de wereldwijde leverancier van chips en chipreaders. Zonder hen en stichting Dierenlot, zaten we nu nog in zak en as,” aldus een opgeluchte Masius.

De ‘DTA 240’ toert (als het goed is) de komende jaren weer door de Alblasserwaard om hulp te verlenen aan dieren in nood. De vrijwilligers Herman en Corrie en de dames Ellen en Eline zijn daarbij onmisbaar.

Deel dit bericht via...